Bertha Dudde, br. 4634, 10 Svibanj 1949

Moć i Sila Božja vidljivo će se pojaviti kod onih koji su jaki u vjeri i u velikoj nevolji se mole Bogu za pomoć. Što djeluje nemoguće, postati će moguće; što ljudski nije izvodivo, ljudi će izvoditi, kroz silu vjere u svemogućeg Boga i Stvoritelja Neba i Zemlje. I neće biti uzaludna niti jedna molitva koja u Duhu i u Istini, i u čvrstoj, neuzdrmljivoj vjeri bude odaslana gore k Njemu; a gdje je za naći takva vjera, tamo je izdrživa i svaka nevolja, jer ona biva uklonjena baš putem te vjere.

Očevu Ljubav će osjetiti svaki čovjek koji se osjeća kao dijete Božje i puno povjerenja k Njemu uzdiže ruke. Kad su onda djelovanje Boga, Njegova Ljubav i Njegova Svemoć tako jasno prepoznatljivi, slabovjerni će biti osnaženi i nevjernici će biti začuđeni, i to je posljednje sredstvo Milosti za one koji ne žele vjerovati. To je ozbiljno upozorenje koje im još jednom prilazi, dokaz da Bog živi, Onaj Kojemu se i oni mogu preporučiti i On se njima u istoj Ljubavi priklanja, ako Ga priznaju kao Oca i ponizno se poklanjaju pred Njime.

Sila vjere svakoga može zamisliti, jer pomoć Božja je preočigledna da bi se mogla nijekati, budući da se događaju stvari koje nadilaze okvire prirodnoga …. Do takve jedne vjere Bog će pomoći svima koji Ga usrdno za to mole, koji u borbi za to ne posustaju i koji su po volji dobri. Jer to su Njegovi, koji žude Njemu i čije stremljenje je usmjereno jedino sjedinjenju s Bogom, što će voditi do cilja. Na njima će se ostvariti i čuda koja su utemeljena u sili vjere, koja dokazuju Božju ogromnu Ljubav prema Njegovima a oživljavaju i vjeru u Njegov dolazak u oblacima, iz kojega oni opet crpe snagu za zadnju borbu na ovoj Zemlji …. Njihova duboka vjera sve će istrpjeti, pošto su potpuno uvjereni da će Bog doći i da Svoje odnosi u Njegovo Kraljevstvo, ako je nevolja neizdrživa. A Bog takvu vjeru neće razočarati ….

AMEN