Bertha Dudde, br. 8186, 26 Svibnja 1962

A u ovo vrijeme Kraja morate skroz posebno koristiti Moje darove Milosti, jer vi ste slabi i trebate puno snage, koju vam Ja međutim neprestano dostavljam, samo ako ju hoćete prihvatiti, ako ju primite iz Mojih ruku kao neobičan poklon Moje Ljubavi Koja vam želi pomoći, pošto ste u velikoj nevolji.

Ja znam slabost svakog pojedinog čovjeka i njegovu nesposobnost da iz vlastite snage svlada zahtjeve koji su stavljeni pred njega; no uz Moju snagu njemu će poći za rukom da zagospodari i najtežim situacijama, jer kad upotrijebi Moju snagu, tad je svaka slabost uzmakla od njega, tad ima snage za prevladati sve, i iz svih nevolja za izaći kao pobjednik. Ali on će doći u nevolje gdje između ostalog treba snagu te ju treba zatražiti, pošto ga Ja ne ostavljam bez pomoći, samo ako Me svim srcem (za)moli za dostavu snage ….

U vrijeme Kraja često će biti teško zadržati pouzdanje u Moju pomoć i u svakoj nevolji s povjerenjem doći k Meni, jer vrijeme Kraja pripada Mome protivniku, a on ga uistinu dobro koristi tako što čini da ljudi dospijevaju u svakojake poteškoće, gdje trebaju zapasti u beznađe, pošto ovaj hoće da ne pronađu put k Meni. No ako krenu putem k Meni, tad im je i svaka pomoć osigurana, jer Ja ne ostavljam nikoga u nevolji tijela ili duše tko se pun povjerenja obrati Meni i moli Me za dostavu snage da bi sve nevolje uklonio uz Moju pomoć ….

To Moj protivnik želi onemogućiti, i zato će vas on sve više tlačiti pa i dovoditi do stanja slabosti, gdje vjerujete da više nema izlaza, pa upadate u očajanje i postajete obeshrabreni. No uvijek trebate biti sigurni u to da se vi kao Moje sluge u svako doba možete obratiti vašem Ocu, Koji će vas uvijek opskrbiti sa svim što trebate za tijelo i dušu. Jer upravo kao radnike u Njegovom vinogradu protivnik vas želi neutralizirati, pošto tada rad za izbavljenje pati, što se on samo trudi postići kako ne bi izgubio nikoga od svojih pristaša.

A na to uvijek mislite i pružajte mu otpor, time što idete putem k Meni, odakle vam uvijek dolazi pomoć. A Ja ću vam uistinu vašu vjernost i istrajnost nagraditi, i vi ćete vidno iskusiti Moju pomoć, vi ćete osjetiti da sam vam Ja Sâm prisutan, i vas Moje sluge koji ste aktivni za Mene, blagoslivljam svaki čas. I treba vam duhovno i zemaljski biti na blagoslov, kad Mi s punim povjerenjem prikažete vaše nevolje, jer tko bi ih inače mogao ukloniti ako ne Ja, vaš Bog i Otac od Vječnosti, Koji je u Svojoj Ljubavi, Mudrosti i Moći nenadmašan? ….

A tu Moju Ljubav, Mudrost i Moć Ja vam želim uvijek dokazati, kako bi vaša vjera bila osnažena i vi se više ne morali bojati tlačenja od strane Mog protivnika …. Što se čini nemogućim, to ću Ja učiniti mogućim, a gdje je ljudska snaga pri kraju, tamo tek počinje djelovati Moja snaga. Tako da Ja nagrađujem vašu vjernost i predanost Meni, samo kad Mi uvijek služite u skladu s Mojom voljom, ako se ne date zadržavati u vašem vinogradskom radu od strane onoga koji je Moj protivnik i koji Mi pruža svoj otpor te ga želi prenijeti i na vas, kako bi vas priječio da primite svjetlo i da ga dijelite onim ljudima koje je on sunovratio u tamu i kojima je svjetlo iz Mene potrebno kako bi opet pronašli put k Meni ….

No to mu ne treba uspjeti, jer Ja znam da je vaša volja snažna i da Mi vi u svojoj Ljubavi želite služiti, a takva Ljubav-na služba uistinu neće biti neuspješna; on će izgubiti pristaše, a Ja ću zadobivati duše, i one će biti spašene od bezdana, u koji Moj protivnik želi sunovratiti ljude, pošto on u sebi nema Ljubavi, nego samo mržnju … no Ljubav je jača nego mržnja, i Ljubav će pobijediti ….

AMEN