Bertha Dudde, br. 0754, 24 Siječanj 1939

 Svaki zadatak uključuje izvjesno obvezivanje/predanost i zemaljsko dijete treba uvijek energično stremiti ovome udovoljiti a ne dozvoliti osrednjosti da ugmiže budući rad poput ovoga zahtjeva veliku posvećenost/privrženost i pre-golem je da bi se poredio sa dnevnim rutinskim radom. I stoga si savjetovana da posvetiš svu svoju volju i revnost ovom radu da ne bi trpjela nikakva gubitka naračun trivijalnosti. A sada započni:

 Biti će potrebne cijele tri godine za Kršćanstvo u cjelini da prođe svoj test vjere, da ili postane snažno unutar sebe ili da potpuno napusti svoju vjeru u Isusa Krista kao Spasitelja svijeta… I tijekom ove tri godine jasno razdvajanje će biti izrazito primjetno budući svijet i njegovi sljedbenici nastoje postići totalno razdvajanje od vjere, dok se drugi sjedinjuju sve više čvrsto i sebe posvećuju sve dublje njihovom Spasitelju i Iskupitelju. Potonje stado će doista biti puno manje i iz ovog razloga velika nevolja mora još zadesiti svijet da bi spasila što još nije potpuno vezano od strane Sotone. Veliko društvo onih koji niječu Gospoda se približava užasnom vremenu. Gospod je bez milosrđa kada se na Njegove Riječi i savjet više ne obraća pažnja te im se ruga i podsmjehuje. Od vitalne je važnosti shvatiti kako Gospod opetovano želi pristupiti ljudskom biću sa Ljubavlju i dobrotom i da se On susreće sa sve više otvrdnutim srcima… da se Njegova namjera uvijek tiče povratka Njegove pale djece i nije shvaćena, ostavljajući tako samo jedan način da se omekšaju njihova srca, i sva bi blagost i milosrđe bili uzaludni, budući su ovi ignorirani. Ljudska bića se mogu jedino povratiti njihovom Stvoritelju putem mnogo tuge i patnje, pa čak i onda to mora doći iz srca budući Gospod ne zamjećuje prazne molitve, i nakon toga će biti drugo razdvajanje koje još može prevariti neupućene u konačni čas. Srdačni uzdah spram Oca beskonačnosti je dovoljan da dijete izbavi iz najsmrtonosnije opasnosti… (Joel 2:32) Ali oni koji ne mole u duhu i istini će zazivati uzalud kako se njihov poziv ne može uslišiti/čuti; i stoga neće ih biti mnogo koji će priznavati/potvrditi njihov odnos sa Ocem u posljednji čas, ali za nekolicinu će to doista biti blagoslov.

 AMEN

‘Pokazat ću znamenja na nebu i zemlji, krv i oganj i stupove dima.” Sunce će se prometnut’ u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jehovin (tj. Sudnji) Dan, velik i strašan. Svi što prizivaju ime Jehovino spašeni će biti.’ Joel 2:30-32