Bertha Dudde, br. 4347, 22 Lipanj 1948

U kojoj bijedi se nalaze vaši bližnji bit’ će vam shvatljivo tek na Kraju danā kad budete doživjeli uništenje stare Zemlje i vidjeli njene bezbrojne žrtve i tad spoznate koja sudbina ih očekuje pri zarobljavanju u stvaranjima Nove Zemlje. Vi ste doduše o tome podučeni, no kako još niste doživjeli nešto slično tom činu uništenja, niste svjesni opsega i učinka tog djela uništenja čak i ako u to zaista vjerujete. Ali vjera vam nedostaje i pored toga što svakodnevno vidite to mizerno stanje i neprestano imate dokaze za to da je svijet zreo za propast.

No pred Kraj će se to stanje još značajno pogoršati pa i pored toga ljudi neće vjerovati u Kraj baš zato što se duhovno nalaze tako nisko, a znak toga je da su potpuno okrenuti od duhovnog znanja. Tako da kad je određeni stupanj niskog stanja postignut, došao je Posljednji Dan (Djela 17:31; Hebrejima 10:25) kojeg sam najavio u Riječi i Pismu. I tad nema više pomoći ni spasa za od Mene potpuno udaljene ljude, presuda će neopozivo pasti na njih a ona glasi: prognanstvo u čvrstu materiju (vidi Knjižicu br. 44).

Samo duhovno probuđeni znaju za sudbinu pobunjenih protiv Mene, no oni ne nailaze na vjeru i njihova upozorenja su bezuspješna. Stoga je besmisleno produžavati vrijeme do propasti stare Zemlje jer posljednje vrijeme ne donosi više preobraćenja, naprotiv, množe se otpadanja od Mene, i protivniku je lako zadobijati ljude pošto ih mami materijom a oni si žudnjom za njom stvaraju stanje koje im uzrokuje najgorču patnju.

Bijeda čovječanstva je ogromna, ono živi lakoumno a ipak bi se još moglo promjeniti, no nedostaje volje, nedostaje Ljubavi a time i snage za htjeti i postupati ispravno. I stoga se mora još marljivo raditi na srcima ljudi, još se mnogo sjemena mora posijati kako bi još dosta njiva postalo obradivo da bi mogle primiti sjeme i dati plod. Razumijete li sad zašto trebam još mnoge radnike za Moj vinograd, zašto još uvijek regrutiram tik prije nego što padne noć i zašto obećavam dobru plaću onima koji na Kraju ipak stupe u Moju službu?

Još mnogo posla treba biti obavljeno s obzirom na veliku duhovnu nedaću, i tko je spreman pomoći primam ga i dodjeljujem mu njegovu djelatnost. Jer gdje je još moguće zadobiti ijedno srce tamo se i Moja Ljubav trudi osigurati svaku pomoć kako bi se dušu poštedjelo užasne sudbine i kako bi ona na Sudnji Dan mogla napustiti Zemlju kao blaženo biće. Zato vi Moje sluge na Zemlji trebate biti neumorni i raditi za Mene i Moje Kraljevstvo, neprestano trebate biti svjesni velike duhovne nevolje trudeći se smanjiti ju gdje god je to moguće jer Kraj vam se približava ogromnim koracima; posljednje je vrijeme i stoga je vaš posao tako hitan i bitan ….

AMEN